Hur sitter StayUps uppe?

Stay ups är lårhöga damstrumpor utan strumpeband och hänvisar till strumpor som är mycket enklare, skönare och lättare att bära än strumpbyxor och strumpor med strumpeband, samtidigt som de ger ett underbart, sexigt och feminint uttryck.

Så de ser fantastiska ut men hur håller de sig egentligen uppe på låret?

StayUps förblir i regel på plats med hjälp av silikon på insidan av bandet högst upp på låret. Det finns dock andra alternativa lösningar också. Det är viktigt att hitta rätt varumärke och stil för just dig, eftersom alla strumpor är tillverkade med olika band och har olika ytbehandlingar (som spets eller helt släta), vilket kommer att påverka hur bra de håller sig uppe på låret och hur bekväma de är är utan att skapa någon klämmande, tryckande känsla. Extra breda, elastiska band överst, tillsammans med silikon eller andra fasthållande alternativ säkerställer en perfekt passform utan att du ständigt behöver dra upp dem eller oroa dig för att de glider ner när du går omkring. Om detta trots allt är något som händer så måste du prova ett annat märke, stil eller storlek som passar bättre för din benlängd och låromkrets.

Kontrollera alltid all teknisk information när du köper StayUps och fortsätt experimentera med olika stilar och märken eftersom det kommer att finnas ett perfekt par StayUps för just dig. Storlek, bandbredd, elastiskt eller silikonband och sättet du sätter på dem kommer alla att bidra till den säkra passformen och att de sitter bra på plats.

6 Tips för att hålla dina StayUps på plats

6 Tips för att hålla dina StayUps på plats

  1.  Tänk på din anledning till att köpa StayUps först. Är de till för att användas som vardagskläder, vid speciella kvällstillfällen eller kanske bara i sovrummet? Du vill ha StayUps med silikonband som är breda om du bär dina strumpor i timmar i taget, men du är mindre benägen att behöva detta om du bara tänker bära dem under en kort tid – kanske för att klä upp dig för sovrummet. I det sistnämnda fallet kan du välja ett par med bara ett elastiskt band som har en lite mindre fasthållande effekt.
  2. Köp rätt storlek. Passformen på dina stay ups ska vara tight och de ska sluta mitt på låret där de ska sitta bra men inte knipa eller klämma.
  3. Silikon eller alternativ? Bäst är StayUps med ett fästband av silikon för att hålla dem säkert på plats. Men om du är allergisk mot silikon så finns det vissa märken som använder ett pH-balanserat, allergivänligt alternativ istället. Om du behöver mer information om detta, så vänligen fråga vid köp.
  4. Använd inte lotioner, talk, eller brun-utan-sol produkter. Silikonets grepp påverkas av lotioner och andra liknande produkter, så undvik att använda dessa innan du bär dina strumpor.
  5. Sätt på dem korrekt. Vänd det övre fästbandet så att silikonet på insidan inte kommer i kontakt med din hud eller strumporna. När de är på plats mitt i låret, vänd på bandet och släta ut det så silikonet fäster mot benet.
  6. Hantera dina StayUps försiktigt. Använd helst inte tvättmedel vid tvätt utan hellre en mild tvål och tvätta dem separat i kallt eller ljummet vatten. Följ alla andra specifika tvättinstruktioner från märket. Torka dem inte i torktumlare och stryk dem inte.

Karin

Ett svar på ”Hur sitter StayUps uppe?

  1. Helt fel. Stay ups skall sluta så långt upp på låret som möjligt. För att förlänga benet. Slutar de mitt på låret ser det ut som man köpt för korta. Det ser också mindre slampigt ut om de når ända upp. Stil o klass är a&o.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen