StayUps Vs Strumpbyxor

Vilket är rätt för mig?

Ingen garderob är komplett utan både StayUps och strumpbyxor, men det finns olika stilar och användningsområden som gör var och en av dem bra för olika tillfällen. Som strumpexperter har teamet på Stayup testat var och en av dessa stilar för att ge dig den mest definitiva guiden för att köpa StayUps, strumpbyxor och även strumpor med strumpebandshållare som passar för alla kläder och tillfällen. Läs vidare för att upptäcka vilken stil som passar just dig… och när!

Vad är skillnaden?

Stay-ups och strumpbyxor verkar mycket lika, åtminstone på ytan, men de flesta av oss vet att de skiljer sig åt på flera viktiga sätt. Båda är vanligtvis tillverkade av nylon eller microfiber och är utformade för att ha en perfekt passform, men deras skillnader är det som ger dem fördelarna med att bära dem med vissa kläder och stilar.

StayUps: StayUps slutar traditionellt en bit ovanför knäet eller mitt på låret och har band (elastiska eller silikon) för att hålla dem på plats och inte åka ner. De säljs ibland även tillsammans med strumpebandshållare som är ett ännu sexigare alternativ. StayUps är också traditionellt renare i designen, men moderna kollektioner av StayUps har nu ofta trendiga tryck, mönster och detaljer för att konkurrera med klassiska strumpbyxor.

Strumpbyxor: Till skillnad från StayUps så täcker strumpbyxor benen från tårna hela vägen upp till midjan utan något avbrott. Traditionellt så döljer de mer än StayUps, strumpbyxor finns i ett stort antal denier och opaciteter, med vissa stilar till och med utformade för att efterlikna StayUps estetik. Till skillnad från StayUps kan du också köpa fotlösa strumpbyxor eller helt sömlösa strumpbyxor som fungerar utmärkt med många klädselval.

Vad ska man ha på sig när?

Naturligtvis kommer ditt strumpval alltid att bero på vad du försöker att uppnå, hur du vill känna dig och vart du ska. Till exempel; om du tänker bära dem en hel dag, så anses strumpbyxor i allmänhet vara det mest bekväma alternativet, men StayUps, med eller utan strumpebandshållare, är överlägset ett bättre alternativ för att du ska känna dig fantastisk sexig.

StayUps snarare än strumpbyxor är det perfekta valet om du bär något med mer passform eftersom de vanligtvis inte syns under kläder, medan strumpbyxor är det självklara valet när det gäller kallare dagar eftersom de håller dig varm på grund av de når från tårna till midjan och det större urvalet av varma strumpbyxor.

Vad är för- och nackdelarna med varje stil

StayUps

StayUps och strumpor med strumpebandshållare är förknippade med en gyllene era av glamoröst och feminint vintagemode. Till skillnad från de mer praktiska och lättanvända strumpbyxorna, så fungerar de också som underbara underkläder, oavsett om du bär dem för någon speciell eller bara för ditt eget självförtroende.

Här är varför vi älskar dem…

 • Att ha på sig StayUps i en folkmassa och vara den enda som känner till dem är en härlig, sexig känsla (på allvar, bara prova och se!)
 • De är smickrande för alla kroppsformer, vilket ger dig ett bättre självförtroende.
 • De får dig att känna dig sexig och feminin.
 • De anses allmänt vara bekvämare att ha på sig än strumpbyxor, eftersom de är mindre restriktiva och svalare att bära i varmt väder eller på kontoret.

Vad man ska se upp för…

 • StayUps är lite mer knepiga att sätta på än att bara dra upp ett par strumpbyxor.
 • Kombineras StayUps med strumpebandshållare blir det också lite mer tidskrävande att gå på toaletten.
 • StayUps kan i regel inte bäras med shorts eller minikjolar, utan att visa för mycket, så de är lite mer begränsande när det gäller outfitalternativ.

Strumpbyxor

Strumpbyxor är den överlägset bredaste kategorin när det gäller strumpor, som sträcker sig från tjocka vinterullsblandningar till nästan helt osynliga ”naken strumpbyxor” och alla tryckta och mönstrade strumpbyxor däremellan. Många varumärken har också nu ett brett utbud av strumpbyxor som formar och håller upp för att ge dig ett fullständigt självförtroende med varje outfit.

Varför vi älskar dem…

 • Strumpbyxor är snabba, enkla och lätta att ta på och passar med alla kläder.
 • Strumpbyxor har traditionellt ett bredare utbud av stilar, denier och mönster än StayUps.
 • Strumpbyxor kan bäras för att dölja brister på benen som celluliter, orakade ben eller åderbråck.
 • De formar figuren för att dölja eventuella utbuktningar vilket ger ett extra självförtroende.
 • De kan bäras under shorts såväl som klänningar och kjolar, vilket gör dem lite mer mångsidiga än StayUps.

Vad man ska se upp för…

 • Vissa anser att strumpbyxor är för varma och för begränsande på grund av att de täcker kroppen från tårna till midjan.
 • Strumpbyxor anses ibland vara mindre ”sexiga” än StayUps, men strumpbyxor med sömmar, mönster eller i fisknät kan vara nog så sexiga.

Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen